İçme Sütü Üretimi Nisan’da Yüzde 11,6 Azaldı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Mart ayında 138 bin 678 ton olan içme sütü üretimi, Nisan ayında yüzde 11,6 azalarak 122 bin 660 ton oldu.
TÜİK, Nisan ayı süt ve süt ürünleri üretim verilerini açıkladı. Açıklamada, depremden etkilenen bölgelerden güvenilir veri/bilgi elde edilememesi nedeniyle istatistiksel üretim süreçlerinde kesintili uygulamalar yapıldığı belirtilirken, uygulamaların detaylarına ‘Metadata’ bölümünde yer verildi.
TOPLANAN İNEK SÜTÜ MİKTARI NİSAN AYINDA YÜZDE 3,5 AZALDI
TÜİK verilerine göre Mart ayında 911 bin 760 ton olan ticari süt işletmelerinin topladığı inek sütü miktarı, Nisan ayında yüzde 3,5 azalarak 879 bin 602 ton oldu. Toplanan inek sütü miktarı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,4; Ocak-Nisan döneminde ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,5 arttı.
İÇME SÜTÜ ÜRETİMİ BİR AYDA YÜZDE 11,6 AZALDI
Mart ayında 138 bin 678 ton olan içme sütü üretimi, Nisan ayında yüzde 11,6 azalarak 122 bin 660 ton olarak gerçekleşti. İçme sütü üretimi ölçüsü geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,7 artış ifade etti.
TEREYAĞI ÜRETİMİ YILLIK BAZDA YÜZDE 16,5 AZALDI
Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ayran üretimi yüzde 19,6, inek peyniri üretimi yüzde 2 artarken; Yoğurt üretimi yüzde 7,1, tereyağı üretimi yüzde 16,5 azaldı. Ocak-Nisan döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre içme sütü üretimi yüzde 8,2, inek peyniri üretimi yüzde 6,2 ve ayran üretimi yüzde 5,6 artarken; Yoğurt üretimi yüzde 0,1, tereyağı üretimi yüzde 23,4 azaldı.